Ágoston Sándor Alapítvány > Beszámolók > 2012 > Módosi anyanyelvápoló tábor, 2012. VIII. <előző | következő>
Anyanyelvőrző gyerektábor, Módos – 2012. augusztus

2012 augusztusában sok előzetes szervezést követően ismét megrendezésre került a vajdasági Módoson az Ágoston Sándor Alapítvány anyanyelvőrző gyerektábora.

Idén 6 fővel indultunk útra, köztük, három teológus: Horváth Evelin I. évfolyam, Mészáros Kata IV. évfolyam és Horváth Mariann III. évfolyamos hallgatók, valamint Horváth Sándor, Papp Bence és Horváth Ábel lelkes önkéntesek. A tábor idei témája az ószövetségi József történetei voltak. Körülbelül 30 gyerek jött el nap mint nap, akik mind élvezettel hallgatták a történeteket, aktívan részt vettek minden kreatív foglalkozáson. Módosról, Bókáról és Káptalanról is reggel és este kisbusszal szállítottuk a gyerekeket. Minden napunkat, körülbelül 9 órakor közös gitáros énekléssel kezdtük, majd áhítatot tartottunk, amit közös foglalkozás követett az áhítat témájához kapcsolódva. A közös ebéd után, (amit a helybeliek készítettek) akadályverseny és mindenféle játékos foglalkozás követett. A záró alkalomra is készültünk, ahol színdarabot adtunk elő a gyerekekkel és közös történetmesélés. Meglepetés volt az idei évben hogy lovaglás is volt a táborban, amit mindannyian nagyon élveztünk. A záró Istentiszteletet a korábbi évekhez hasonlóan Kiss Nándor nagybecskereki lelkész tartotta.

Mindannyian sok élménnyel gazdagodva tértünk haza. A gyerekek idén is sokat fejlődtek. Viselkedésük, a közös játék és foglalkozások közben sokat beszélgettünk velük és láttuk, hogy már sokkal kevesebben beszélnek szerbül, egymáshoz való viszonyuk is egyre jobb.