Ágoston Sándor Alapítvány > Beszámolók > 2004 > Magyarigen <előző | következő>

Bod Péter, Árva Bethlen Kata udvari lelkésze parókiájának és templomának környezetét igyekeztük rendbe tenni az itt élő, a gyülekezetéért, a szórványért, a templomokért állhatatosan dolgozó Gudor Botond református lelkipásztor irányítása mellett. Ez a templom kívül-belül sokkal jobb állapotban van, mint a korábban említettek, hála az évek óta folyó munkálatoknak. Ez azonban csupán azt jelenti, hogy itt már lehet ma is istentiszteletet tartani. Azonban a templom kívülről fel van állványozva, és egyes gipszstukkóknak is már csak a helye látszik, mert azok némelyike időközben leomlott.

Mivel augusztus 20-a beleesett a kint eltöltött tíz napunkba, így részt vehettünk az ünnepi istentiszteleten, ahol rövid műsorral is szolgáltunk, valamint pár szóval beszéltünk arról a munkáról is, amit a környező gyülekezetekben végeztünk. Itt említem meg, hogy kintlétünk első vasárnapján három gyülekezetben: Zalatnán, Vajasdon és Felvincen Igét hirdettünk, valamint esténként áhítatokat tartottunk, amin természetesen részt vehettek a helybeliek is.

készült: 2005. XI. 1. 10:07:00
készült: 2005. XI. 1. 10:07:27